Ніхто не заперечуватиме, що збірна України гідно зіграла проти чинного чемпіона Європи. А в другому таймі взагалі мала певну перевагу. Були в наших хлопців протягом матчу реальні моменти забити. Але іспанців принаймні тричі рятував досвідчений Ікер Касільяс.
Однак, як кажуть, можна згадувати про все, давати футболістам хороші оцінки, але все це другорядне. Головне результат — перемога будь-яка, навіть мінімальна. А її хоч і зі скрипом здобула Іспанія. Шкода, звичайно, адже команда України заслуговувала бодай на нічию.
Отже, не найяскравішу, але дуже важливу з турнірної точки зору перемогу здобула збірна Іспанії. З мінімальною перевагою «червона фурія» у стародавній Севільї здолала нашу команду. На початку зустрічі іспанці в звичній для себе манері володіли м’ячем приблизно 70 відсотків ігрового часу й планомірно вели облогу воріт Андрія П’ятова.
Українська оборона довго витримувала натиск, але на 27-й хвилині все-таки загубила Альваро Морату й дозволила йому відкрити персональний рахунок голам за іспанську збірну. Господарі не кинулись розвивати успіх і навіть дали «синьо-жовтим» можливість турбувати Касільяса.
У другому таймі іспанському воротареві, як уже згадувалося, неодноразово доводилося виручати свою команду, але й П’ятов без роботи не залишився. Обидва воротарі зі своїми обов’язками впоралися на п’ятірку, тому гол Морати так і залишився єдиним у цьому поєдинку.

*** 

Півоборонець збірної Іспанії знаменитий Андрес Іньєста прокоментував матч з Україною.
— Ми здобули важливі три очки, хоча Україна зіграла агресивно. Їх контратаки були небезпечними, а в обороні гості діяли дуже щільно. Особливо хочу відзначити Хачеріді й Тимощука. Заради справедливості скажу, що Україна також могла забивати, але ми не дали цього зробити і в цьому велика заслуга нашого воротаря.

*** 

— Попереду ще друге коло турніру і як раніше три команди продовжують боротьбу за путівку до Франції, — висловився наставник збірної Іспанії Вісенте дель Боске під враженням від гри збірної України.
Ми повинні визнати, що українці в другому таймі зіграли сильніше. Ми добре оборонялися, Касільяс також зіграв добре.
У нас в другому таймі була фізична форма не така гарна, не було динаміки, тому українці мали кращий вигляд. Відверто скажу, що не очікували такої потужної гри від збірної України. Тому маємо таке сильне враження від її дій.
Ми досить успішно захищалися, поки Альба не отримав травму. На завершення скажу, що на нас чекає важкий матч в Україні. Я не задоволений другим таймом, оскільки суперник грав сильніше.

*** 

Один із найпомітніших виконавців у складі команди України Артем Федецький, котрий старанно виконував свої обов’язки, граючи в обороні. І забити міг.
— Шкода-шкода, адже за моментами, думаю, ми нічию заслуговували, — сказав Артем. — Але не варто забувати, що це Іспанія. В ній гравці топового рівня, вони також перекрили наші сильні сторони. Чому не вийшло реалізовувати фланги? Не знаю... Розбиратимемося.
Також оборонець «Дніпра» сказав, що був упевнений — моменти наша збірна створюватиме саме зі стандартів.
— Шанси у нас є хороші на вихід з групи. Тож битимемося до кінця. Завдання — вийти на Євро-2016 — з нас ніхто не знімав...
Коментар нашого тренера Михайла Фоменка:
— Програму на матч виконали, претензій по самовіддачі до гравців немає. Билася вся команда. Ще жодна зустріч не проходила для нас без сюрпризів, так було і цього разу.
Втім, зіграли так, як нам дала Іспанія. Обидві команди діяли агресивно. Претензій до підопічних у мене жодних. У другому таймі ми перебудувалися, більше підбирали м’яч, боролися, оскільки рахунок був не на нашу користь. Після кількох таких підбирань у нас були нагоди забити гол.
Гадаю, що вся боротьба ще попереду. В нашій групі ще є Македонія і Білорусь, яких також варто перемагати, а не тільки Словаччину та Іспанію...

*** 

Сьогодні у Львові збірна України зіграє контрольний матч із національною командою Латвії. Між іншим, минулої п’ятниці латиші відібрали очка в лідера своєї групи Чехії на її полі (1:1), упустивши перемогу останньої миті.