Майже рік тому сумські конструктори і волонтери на власному ентузіазмі розробили проект десантно-штурмової машини. Дітище сумчан утричі дешевше за ті, що Міноборони закуповує на базі КрАЗів, і на порядок вище за своїми бойовими і бронезахисними характеристиками за застарілий транспорт, який закуповують у Британії.
Ось як охарактеризував у Фейсбуці дії Міноборони народний депутат Віктор Балога: «Національний виробник, який може дати поштовх вітчизняній економіці, створити нові робочі місця, платити податки у власній країні, ходить у пасинках. Технічні характеристики і бронезахист техніки — речі, від яких залежать людські життя. На них не можна економити. А в даному випадку Міністерство оборони закуповує те, що дорожче і в рази гірше. Насправді, при державному підході за рік з конвеєра могли зійти сотні машин і принести користь Збройним силам...».
З цього питання народний депутат направив депутатське звернення до Президента України Петра Порошенка з проханням звернути увагу на роботу сумських конструкторів і надати їм необхідну допомогу для випуску бойової техніки, потрібної українській армії.

Сумська область.