Перший заступник Голови Верховної Ради України Андрій Парубій минулої неділі зустрівся з делегацією конгресменів США. Більшість із них є членами Комітету збройних сил палати представників, на чолі групи — керівник Комітету збройних сил Вільям «Мак» Торнберрі.
У ході зустрічі В. Торнберрі зазначив, що «нині в України важкий період». «Необхідно провести економічні реформи, реформу місцевого самоврядування, але ці зміни неможливо буде здійснити, якщо не забезпечити захист і безпеку країни», — наголосив він.
На завершення зустрічі А. Парубій подякував американським представникам Комітету збройних сил за надання Україні нелетальної зброї і висловив сподівання, що найближчим часом ми отримаємо і летальне озброєння. У свою чергу В. Торнберрі наголосив: «Українці повинні знати, що не самі. Ми зробимо усе можливе».
Після візиту до України делегація американських конгресменів відвідає країни Балтії та Польщу. Саме в ці держави за останні кілька тижнів було передислоковано додаткову бойову техніку та військові підрозділи НАТО.

Прес-служба Першого заступника Голови Верховної Ради України.