Розлючені підвищенням цін на тепло та воду полтавці змусили першого заступника голови обласної ради написати заяву про відставку
Біля адмінбудівлі Полтавської обласної влади пройшла акція протесту проти істотного подорожчання з квітня вартості житлово-комунальних послуг. Висловити свою позицію прийшли кілька сотень тих, хто навіть попередні тарифи на тепло та воду вважає несправедливими і завищеними. Ініціаторами мітингу стали місцеві майданівці. За їхнім наполяганням у грудні минулого року облрада створила тимчасову контрольну комісію з перевірки фінансово-господарської діяльності обласних комунальних підприємств «Полтаватеплокомуненерго» та «Полтававодоканал». Її очолив перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко. Саме ця комісія мала за два місяці перевірити обґрунтованість підвищення тарифів на тепло та воду. Та її роботу організатори зібрання назвали «формальною».
«Температура» й без того емоційного віче почала наближатися до апогею, коли правове підґрунтя роботи комісії та, власне, формування тарифів намагався пояснити згаданий посадовець. Володимиру Марченку не дали завершити промову, а ведучий зажадав від нього негайно написати заяву про звільнення за власним бажанням. Перший заступник голови облради зазначив, що таку заяву він напише тільки після того, як відзвітується перед депутатами, котрим, мовляв, і вирішувати його подальшу долю. Однак це ще більше розлютило присутніх. Вони обступили пана Марченка з усіх боків, дехто «для переконливості» смикав його за одяг. Одному з учасників мітингу, котрий намагався захищати посадовця, дісталося навіть стусанів. Майже годину ведучий та найемоційніші мітингувальники «переконували» Володимира Марченка залишити керівну посаду образливими словам та погрозами (на знімку). Зрештою, після того, як одна з активісток прокричала, що без його заяви вона на цій площі спалить себе і трьох своїх малолітніх дітей, перший заступник голови обласної ради погодився виконати головну вимогу присутніх. Із зауваженням, що робить це «заради дітей» екзальтованої жінки.
З огляду на тиск, правової чинності документ, вочевидь, не матиме. Однак ініціатори мітингу заявили: якщо відставка Володимира Марченка не відбудеться, а обласна рада не зупинить підвищення житлово-комунальних тарифів, вони блокуватимуть її роботу.

Полтава.