Суд Комсомольського району Херсона відправив голову обласної ради Віктора Пелиха під домашній арешт з 
електронним браслетом на 60 днів. Цей вердикт винесено за клопотанням прокуратури Херсонщини, яка підозрює його у зловживанні посадовим становищем. У захисті пана Пелиха продовжує брати участь колишній прокурор області Костянтин Свіденко, звільнений із посади після Євромайдану — на слуханнях у суді вони були присутні обидва і біля міського Будинку правосуддя навіть потрапили до об’єктивів фотокамер місцевих репортерів.
Водночас Одеський апеляційний адміністративний суд постановою від 27 березня 2015 року скасував свою ж ухвалу від 18 березня, яка стала для голови Херсонської обласної ради підставою для «самовідновлення» на посаді. У резолютивній частині документа вказано, що вона прийнята «за нововідкритими обставинами», але за якими саме — невідомо.
Скандал із Віктором Пелихом голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Путілов прокоментував так: «Ситуація із судовим рішенням по екс-голові Херсонської облради Віктору Пелиху — чергове підтвердження того, що Україні необхідна судова реформа. Неприпустимо, щоб суд перетворювався на інструмент у політичних іграх. Вважаю, що здоровий глузд переміг, непорозуміння усунули мирним, юридичним, шляхом».

Херсон.