На Луганщині досвідчені інструктори мобільного центру «Патріот» проводять навчання бійців спецпідрозділів луганської міліції. Підготовкою особового складу займаються військовослужбовці з Грузії й Ізраїлю. Бійці вдосконалюють снайперські навички, тактику ведення бойових дій у сучасних умовах.
Більшість інструкторів — генерали, які брали участь у військових конфліктах у своїх країнах. Антитерористичну операцію в Україні Георгій, Мамука й Давид вважають війною за свободу. Коли в Україні почалися воєнні дії, вони звільнилися зі своїх армій і добровільно пішли захищати Україну від російського агресора.
Перша група бійців під керівництвом грузинського генерала Мамуки вдосконалює тактику ведення бою в міських умовах. Бійці зізнаються, що рівень знань, який вони отримали в школах міліції в мирний час, в умовах війни не достатній. Сьогодні доводиться брати участь у бойових діях на передовій, відбивати атаки супротивника, боротися з диверсійними групами. Цьому їх зараз навчають.
На іншому полігоні підготовку підрозділу й відпрацьовування тактичних дій проводить ізраїльський інструктор з позивним «Джек». Він допомагає бійцям здобувати навички снайперської стрільби, стрільби з РПГ, підствольних гранатометів й інших видів зброї.
Більшість співробітників, які проходять навчання, з Луганщини. Мотивація в них дуже висока. Кожен прагне вижити й повернутися додому. За словами керівника центру «Патріот» Костянтина Паршина, за кілька місяців роботи навчального центру тактичні навички одержали вже сотні українських воїнів.

Луганська область.

На знімку: проходить навчальна операція. 

Фото прес-служби УМВС України в Луганській області.