Попереднє засідання із розгляду справи міського голови Харкова Геннадія Кернеса перенесли на 10.00 сьомого квітня. Таке рішення виніс суддя Дзержинського райсуду міста Харкова Микола Задорожний. Причина — відсутність у залі суду потерпілої сторони. Геннадій Кернес на засідання суду приїхав заздалегідь.
Нагадаємо, другого березня слідчі ГПУ повідомили Г. Кернесу про підозру в здійсненні злочинів, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 127 (катування), ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) КК України. 26 березня Генпрокуратура передала до суду кримінальне виробництво стосовно Кернеса.
Сам Геннадій Кернес вважає справу «політично мотивованою» з боку його давнього опонента, а нині міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.
Напередодні голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін повідомив в інтерв’ю «5 каналу», що на даний момент Харківський міський голова Геннадій Кернес є найрейтинговішим із можливих кандидатів на пост керівника міста. Також І. Райнін підкреслив, що місцеві вибори будуть цікаві. Як відомо, раніше Г. Кернес заявив, що планує балотуватися, і впевнений, що харків’яни його підтримають.
— Ходить багато чуток, нібито я збираюся виїхати з України. Я не збираюся залишати Харків і заздалегідь дав зрозуміти, що йду на вибори, — зазначив Кернес.

Харків.