У приміщенні обласного центру естетичного виховання учнівської молоді п’ятеро майстринь розмальовують гігантське великоднє яйце, яке називають головною писанкою краю. У такий спосіб Полтавщина долучилася до всеукраїнського «Фестивалю писанок», який уже кілька років поспіль влаштовує громадська організація «Столичні ініціативи».

Організатори фесту передали у Полтаву виготовлену зі скловолокна заготовку яйця висотою півтора метра. Її належить розмалювати саме по-полтавськи, з урахуванням крайових традицій, особливостей писанкарства і, власне, народного мистецтва. Ескіз згаданого великоднього дива створила керівник гуртка образотворчого мистецтва з Опішні Ірина Чабан, яка перемогла в обласному конкурсі. Тепер його втілюють у життя п’ятеро її колег із різних міст і районів області, котрі також працюють із дітьми.
Світлана Колодяжна, Ольга Сокур, Анна Бабенко, Оксана Богомолова та Ольга Максименко працюють із неабияким натхненням. Не лише тому, що йдеться про виконання особливого завдання. Прагнуть, щоб їхній колективний твір сподобався насамперед малечі, якою згаданий центр наповнений практично завжди. Діти охоче фотографуються біля незвичного яйця, захоплюються ним. І, звісно, чекають закінчення роботи.
Після завершення мистецького священнодійства те полтавське диво відвезуть до Києва. Там його можна буде побачити серед інших регіональних писанок на згаданому фестивалі, що триватиме з 9 по 19 квітня на території Національного заповідника «Софія Київська».

Полтава.

На знімку: майстрині за роботою.

Фото автора.