У Тернополі Президент України Петро Порошенко представив нового голову облдержадміністрації Степана Степановича Барну (на знімку). 
У короткій промові глава держави наголосив на трьох сценаріях розвитку подій, на які розраховував ворог, готуючи агресію проти нас. «Нам вдалося в короткий термін реформувати Збройні Сили. Українські волонтери продемонстрували, що наша хата не скраю. Ще одна загроза — економічна. Ми вистояли, зберегли економічну незалежність за рахунок міжнародної допомоги. Ворог також робив ставку на внутрішні чвари в країні. Ми зруйнували і цей сценарій», — зазначив П. Порошенко. Водночас Президент акцентував увагу на очищенні країни від корупції. Він сказав, що її дах уже зруйновано. Допомагатимуть і ті, хто повернеться з війни. Вони зроблять державу чистішою», — сказав він. Керманич запевнив, що готовий винести на референдум питання федералізації України і державної мови, оскільки впевнений у результатах. Триватиме, за його словами, і робота над децентралізацією влади. Вона відбудеться після місцевих виборів у жовтні. Крім того, глава держави пообіцяв, що робитиме все, щоб керівниками областей ставали вихідці з них.
Степан Барна — виходець із Тернопільщини. Йому 35 років. Закінчив Тернопільський педагогічний університет, за фахом історик. Учителював. Згодом здобув спеціальність менеджера в Інституті післядипломної освіти Тернопільської академії народного господарства. Відомий громадсько-політичний діяч. Обирався депутатом обласної ради, депутатом Верховної Ради восьмого скликання від Блоку Петра Порошенка. Одружений, має доньку.
Петро Порошенко побажав новому очільнику області успіхів на новій посаді.
Під час перебування в Тернополі Президент також зустрівся із громадськістю міста, студентами та викладачами в Національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка.

Тернопіль.