Уряд Греції направив Єврокомісії скоректований список реформ, який має переконати кредиторів у можливості надання країні наступного траншу фінансової допомоги. Афіни не тільки обіцяють, а й упевнені, що зможуть залучити в бюджет не 3 мільярди євро, як планувалося раніше, а вдвічі більше. І називають джерела одержання додаткових коштів: підвищення ПДВ, приватизація державної власності й збір податків з тих, хто роками ухиляється від їх сплати.
Прес-секретар уряду Греції Гавріїл Сакеларідіс заявив, що до 9 квітня країна виконає свої зобов’язання перед Міжнародним валютним фондом і виплатить до 9 квітня свій черговий борг у розмірі 450 мільйонів євро. Цю заяву офіційний представник уряду зробив після того, як міністр внутрішніх справ Греції Нікос Вуцис пригрозив МВФ, що виплата цієї суми може бути відкладена на невизначений час. Тим часом з ініціативи правлячих партій — СІРІЗА й «Незалежних греків» — до парламенту Греції було подано пропозицію про створення анкетної парламентської комісії, яка повинна буде з’ясувати, хто несе політичну відповідальність за завдані країні збитки після укладення договорів з міжнародними кредиторами про порятунок її економіки. Саме їх підписання дозволило кредиторам установити режим суворого зовнішнього контролю над економічними реформами й фінансовими видатками Греції.
Якщо цю пропозицію буде схвалено, то парламентській комісії доручать розглянути всі документи з жовтня 2009 року, коли в країні розпочалася фінансова криза, до січня 2015-го, коли в Греції влада перейшла до СІРІЗА. До речі, цей хід уряду значно підвищив у країні рейтинг довіри до Алексіса Ципрасу і його партії. Більшість греків схвалюють політику уряду стосовно виплати боргів і одержання нових кредитів.