Будиночки із металевих конструкцій, всередині утеплені деревиною, виготовили в Гощанському районі, що на Рівненщині. На їх спорудження надавали кошти підприємці та небайдужі люди.
Обігріваються будиночки буржуйками. Розраховані на 20 воїнів АТО, але члени громадської організації «Погориння» кажуть, що за потреби там може розміститися і більше людей.
А ще в селищі Гоща вирішили об’єднати волонтерський рух, адже, як і скрізь в Україні, дехто наживається на війні. Люди почали жалітися, що не все, що вони передають, доходить за призначенням. Довірили керівництво волонтерського руху «Спільна Гоща» підприємцю Миколі Панчуку, який не тільки від першого дня проведення АТО надає волонтерську допомогу бійцям, а й сам побував на передовій.
— Завозили ми продукти, одяг, — розповідає керівник волонтерського руху. — Перший раз були у Краматорську. Надавали допомогу 128-му Закарпатському батальйону, поблизу Дебальцевого. Там серед бійців були хлопці і з нашого району: Бугрина, Воскодава. Створення об’єднаного волонтерського руху «Спільна Гоща» — лише початок роботи. В Бугрині завдяки сільському голові Сергієві Пилипчуку обладнали приміщення для сушіння овочів. У Гощі створюємо психологічний центр для реабілітації бійців.
Микола Панчук каже, що зараз захисники Вітчизни краще забезпечені всім необхідним, ніж на початку війни. Тоді обмундируванням і бронежилетами на 90 відсотків їх забезпечували волонтери. Але все одно потрібні наколінники, тактичні рукавички, запасні комплекти спецодягу, взуття. Серед своїх найбільших помічників називає підприємців Юрія Іванова, Юрія Костю, Юрія Сутульця, Віктора Грисюка, працівників ЦРЛ, а ще Ярослава Кальку, який і коли був головою РДА, і зараз робить багато для тих, хто на передовій або повернувся з АТО й потребує підтримки.
Окрему подяку не тільки волонтери, а й усі гощанці висловлюють настоятелю Свято-Василівської церкви отцю Олегу. Кажуть, коли ще не був створений волонтерський центр «Спільна Гоща», ті, хто мав бажання допомогти бійцям, несли продукцію до храму. Адже впевнені: звідти усе, що вони передадуть, точно буде доставлене на передову.

Гоща 
Рівненської області.

Керівник волонтерського руху «Спільна Гоща» Микола Панчук (другий ліворуч) та члени Гощанського районного громадського формування з охорони громадського порядку «Погориння».

Фото автора.