До контрольованої Україною частини Луганської області приєднано населений пункт — Катеринівку Попаснянського району. Фактично село перебуває в нічийній зоні, де немає ані українських військових, ані незаконних збройних формувань. Юридично Катеринівка належить до Березівської сільської ради, на території якої перебувають бойовики. З цієї причини фінансування села було припинено, але мешканці просять місцеву владу «повернути їх в Україну». У селі мешкають 162 місцевих жителі і 32 переселенці, також майже 20 дітей. Але відвідувати школу немає можливості, тому що вона розташована на території, зайнятій НЗФ. Найбільші проблеми для селян — це відсутність соціальних виплат і неможливість дістатися райцентру.
Днями в Катеринівці побував голова Луганської ОВДА Геннадій Москаль.
«Більшість місцевих рішуче налаштовані жити тільки в Україні, — розповів він. — Тому я дав доручення розблокувати фінансування й офіційно приєднати цей населений пункт до контрольованої Україною частини Луганщини».
На будинку в центрі села вже встановлено синьо-жовтий прапор. Тепер мешканці цього населеного пункту почнуть одержувати соціальні виплати.
Луганська область.

 


Фото прес-служби  Луганської ОВДА.