Під таким заголовком вийшли матеріали більшості регіональних ЗМІ на Сумщині. Публікації з’явилися після звернення колективу місцевої телерадіокомпанії «Відікон» до колег-журналістів про захист від чиновників концерну РРТ, які «свавільно відключили ретрансляцію сигналів каналу».
У зверненні йдеться, що керівництво концерну РРТ «...упереджено і неприпустимо звело рахунки з ТОВ ТРК «Відікон», яке незаангажовано й об’єктивно висвітлювало події на території Сумщини... Попри те, що ТРК «Відікон» своєчасно направила підписані примірники договору на надання ретрансляційних послуг до місцевої філії РРТ, її директор М. Мельник того ж дня у телефонному режимі поставив ультиматум: укласти угоду «заднім числом». Оскільки керівництво «Відікону» не погодилося на фальсифікацію відповідних документів, ретрансляцію сигналів каналу та радіостанції «Діва радіо» на Сумську область було припинено...»
Сумська область.

ДОВІДКОВО

ТРК «Відікон» 22 роки здійснює телерадіомовлення на території Сумщини, телесигнал також був доступним на території Брянської, Курської та Бєлгородської областей РФ, для яких висвітлювали події в проукраїнському контексті. 90% реклами каналу — соціальні. І нарешті. За даними соціологічної служби Socіum Rate, телеканал «Відікон» має найбільший рейтинг довіри серед місцевих теле- і радіомовників.