Скульптурну композицію з образом убитого в липні минулого року міського голови Кременчука встановили в парку, названому на його честь. Реконструкцією та впорядкуванням цієї оази відпочинку Олег Бабаєв опікувався особисто. Тепер він навічно сів тут на лавку, що ніби обривається надломленою конструкцією так само, як передчасно обірвалося його життя (на знімку). Автор композиції — харківський скульптор Ельданіз Гурбанов.

Біле покривало зі скульптурної композиції зняли батьки Олега Мейдановича та його доньки. Живі квіти до пам’ятника поклали керівники міста, друзі й соратники загиблого, сотні земляків. При цьому перший заступник міського голови Віктор Калашник і народний депутат України Юрій Шаповалов наголосили на необхідності продовжувати справи Олега Бабаєва та втілити в життя його задум перетворити Кременчук на краще місто України.

Зазначимо, що рішення про встановлення пам’ятника ухвалювали у гострих дискусіях. Досить сказати, що комісія з увічнення пам’яті відомих земляків, яка діє при міськвиконкомі, дала своє добро лише кілька днів тому, причому з другої спроби. Адже деякі місцеві активісти-майданівці, які опонували керівнику міста за його життя, і нині вважають покійного постаттю неоднозначною. До того ж на його честь названо стадіон і сквер, є і бетонна стела з великим тематичним панно.

Водночас представники комісії і члени міськвиконкому взяли до уваги те, що за ініціативою однієї з громадських організацій у місті провели інтернет-опитування мешканців щодо увічнення пам’яті загиблого міського голови. При цьому тільки у соцмережах за встановлення пам’ятника проголосувало понад 6 тисяч кременчужан. Ініціатори наголошують, що його встановили без витрат із міського бюджету — винятково за кошти меценатів.

Полтавська область.

Фото з кременчуцького сайту Vestnіk.іn.ua.