Це довела 100-річна мешканка Японії Мієко Нагаока (на знімку), що стала першою людиною на планеті, яка пропливла 1,5 кілометра вільним стилем у такому шановному віці.

Японська асоціація професійних плавців зафіксувала, що сторічна плавчиня встановила світовий рекорд у віковій категорії від 100 до 104 років, пропливши у
25-метровому басейні 1500 метрів на спині за 1 годину 15 хвилин і 54 секунди. Змагання відбувалися у місті Мацуяма, і у своїй віковій категорії вона була єдиною. Офіційні представники Книги рекордів Гіннесса уже заявили, що її досягнення буде зафіксовано.
Мієко Нагаока почала займатися плаванням... у 82 роки. У басейн вона прийшла тому, що лікарі порадили їй через біль в коліні зайнятися акватерапією. Плавати їй сподобалося, тож жінка почала займатися в басейні більш інтенсивно — по 3—5 разів на тиждень по дві години. За останні роки вона не раз брала участь у змаганнях з плаваннях і домагалась успіхів на багатьох дистанціях. Нещодавно видала книгжу про свої заняття спортом, в якій закликала бути активними незалежно від віку.
1500-метрівку Мієко Нагаока уже підкорювала торік, коли їй було 99, але тоді — у 50-метровому басейні. Рекордсменка дуже рада своїй новій перемозі і запевнює, що продовжуватиме плавати й надалі. Принаймні, до 105 років, якщо все буде гаразд із здоров’ям.
Токіо.

 


Фото надано автором.