Десять годин лідера КПУ Петра Симоненка допитували в понеділок у Головному слідчому управлінні Служби безпеки України. 
Після допиту в інтерв’ю журналістам він поділився: у СБУ немає до нього якихось претензій як до лідера Комуністичної партії й викликали його як свідка. А от в якій справі — це таємниця. Також, за словами Петра Симоненка, у Служби безпеки «немає будь-яких претензій із тих питань, які викликали цікавість у засобів масової інформації».
«Слідчих задовольнили мої відповіді про те, що Компартія діє в рамках Конституції та законів України», — сказав Петро Симоненко.
За словами екс-депутата, в засобах масової інформації стало з’являтися дуже багато «навмисно брехливої» інформації щодо його перебування в СБУ. Учора лідер КПУ планував написати й надати заяву про порушення кримінальної справи стосовно посадових осіб СБУ, які навмисно надавали неправдиву інформацію.
Симоненко висловив думку, що в Україні нині триває «жорстока боротьба з інакомисленням», підтвердженням чого, вважає політик, є «процес із закриття діяльності Компартії, про внесення законодавчих ініціатив про заборону комуністичної ідеології».
Відповідаючи на запитання журналістів про присутність на пленумі ЦК КПРФ, політик підкреслив, що обговорювалася підготовка до столітнього ювілею Великої Жовтневої Соціалістичної революції.
А от на декілька раз поставлене запитання: чи обговорював він у Москві присутність російських військ на території суверенної України — головний комуніст країни так і не відповів.

КОМЕНТАР

Прес-служба СБУ:
«Лідера Компартії Петра Симоненка допитували в рамках розслідування злочинів проти основ національної безпеки держави. Усе інше — таємниця слідства».