У Румунії суд не пощадив найбагатшу людину країни — мільярдера Йона Нікулає. Апеляційний суд Бухареста не простив йому старий «боржок», який тягнеться з 2009 року.

Як повідомили румунські ЗМІ, тоді Нікулає незаконно профінансував президентську кампанію лідера Соціал-демократичної партії Румунії Мірчі Джоане. Мільярдер через функціонера соціалістів Георге Станку передав кандидатові в президенти мільйон євро.
За це Мірча Джоане в разі обрання президентом повинен був призначити в міністерство економіки «потрібну» людину, яка забезпечувала б Нікулає одержання вигідних державних замовлень.
Але плани провалилися, бо на виборах переміг Траян Бесеску. А проти мільярдера розпочалося слідство, яке закінчилося судом і винесенням вироку: два з половиною роки тюремного ув’язнення.
Адвокати Йона Нікулає подали на перегляд справи, але Верховний апеляційний суд у Бухаресті підтвердив вирок, який оскарженню уже не підлягає. Разом із мільйонером термін відбуватиме й Георге Станку, який передав мільйон кандидатові в президенти.