Група експертів командування об’єднаних збройних сил НАТО «Брюнсюм» прибула в Білорусь. Як повідомили «БЕЛТА» в Міноборони Білорусі, мета візиту — провести «консультації з питань планування і забезпечення радіаційного, хімічного та біологічного захисту під час багатонаціональних операцій з урегулювання криз».

Також планами візиту передбачено брифінги з теми переговорів для білоруських військовослужбовців. Окрім того, гості ознайомляться зі станом та організацією радіаційного, хімічного і біологічного захисту в білоруській армії.
З огляду на московські погрози застосувати ядерну зброю, візит набуває особливого значення. Вочевидь у НАТО також підозрюють, що Росія не дотрималася обіцянки утилізувати хімічну та біологічну зброю. Білорусь, що перебуває в буферній зоні між Росією та Україною, також є потенційним об’єктом для ураження. І в Мінську це розуміють. Як повідомляв «Голос України», нещодавно президент Білорусі Олександр Лукашенко висловився стосовно того, що подолання кризи в Україні неможливе без участі Сполучених Штатів. Також Мінськ розпочав активний діалог з Брюсселем і країнами Євросоюзу.