Президент України Петро Порошенко взяв участь у презентації Суспільного мовлення, яка відбулася в столичному Мистецькому Арсеналі.
Глава держави відзначив, що народні депутати, проголосувавши за закон «Про суспільне телебачення та радіомовлення», дали можливість відкрити нову сторінку свободи слова в Україні. «І в мене ніколи не було сумнівів — суспільному телебаченню — так», — наголосив Петро Порошенко. Він публічно поставив підпис під цим законом.
Водночас Президент зазначив, що, підписавши закон, направить до парламенту свої пропозиції. «Мені не подобається, що в раді, яка призначатиме керівництво, є політики. Я вважаю, що їм там нема що робити», — заявив він. За словами керманича, політики мають зробити останній крок щодо незалежності суспільного телебачення й дати можливість формувати керівництво громадським організаціям, журналістам, «щоб вони самі відповідали і за якість, і за неупередженість, і за незалежність і від політиків, і від толстосумів». «Це також є процес деолігархізації нашого суспільства», — зазначив Президент.
Перед керівником Першого національного телеканалу Зурабом Аласанією глава держави поставив завдання: «Від Першого національного — до Бі-Бі-Сі».


Вл. інф.