Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик зустрівся (на знімку) із народними депутатами членом комітету з питань податкової та митної політики Верховної Ради України Тетяною Остриковою та членом комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради Павлом Кишкарем. І розповів гостям про ситуацію, що склалася в Нововолинську через заборгованість із заробітної плати гірникам.

 

 

Він також поінформував, що наприкінці березня завдяки об’єднанню зусиль адміністрації Президента, уряду та облдержадміністрації вдалося направити шахтарям 36 мільйонів гривень, ще 12,7 мільйона повинно надійти найближчим часом. Погодившись, що шахтарське питання — одне з найболючіших не лише для Волині, народні обранці поцікавилися позицією місцевої влади, зокрема голови облдержадміністрації, щодо приватизації шахт.
— Хочу бути абсолютно впевненим, що прийде людина, яка буде справді господарем, — зауважив Володимир Гунчик. — Позиція шахтарів? Зрештою, їм байдуже, де працювати: на державному чи приватному підприємстві. Головне — аби була робота та відповідне забезпечення. Також наголошу: я на боці шахтарів і продовжуватиму обстоювати їхні інтереси. Саме тому вважаю надважливою справою завершення будівництва 10-ї «Нововолинської». Отримаємо півтори тисячі робочих місць на найближчі 30 — 40 років. Окрім того, вугілля із Десятої можна переробляти через газифікацію, що — безумовний плюс. Навіть терикони сьогодні можна переробляти. Єдиний нюанс: керівництво шахт повинно виходити з виваженими, але конкретними пропозиціями.
Волинська область.


Фото прес-служби Волинської ОДА.