Упродовж дня славне козацьке місто Лубни, що на Полтавщині, стало ареною великого свята. Саме тут у різних навчальних закладах відбувся учнівсько-студентський захід під назвою «Олімпійський день у Лубнах». Його організаторами виступили Національний олімпійський комітет, Комітет з фізичного виховання та спорту МОН України, Лубенський лісотехнічний коледж.
Чудовий майстер-клас дітям продемонстрували переможці і призери Олімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи. Зокрема, у спортивному залі місцевої дитячо-юнацької спортивної школи відбувся фінальний матч волейбольного турніру серед дівчат «Кубок «Олімпійський день у Лубнах». Цей поєдинок обслуговував відомий український арбітр з волейболу, суддя міжнародної категорії Михайло Мельник. Приз здобула команда місцевої ДЮСШ, яка обіграла студенток лісотехнічного коледжу.
Центром заходів став Лубенський лісотехнічний коледж, який очолює відомий фізкультурно-спортивний організатор, заслужений лісівник України Роман Сендзюк. Учасники «Олімпійського дня у Лубнах», а це понад 500 студентів та учнів з навколишніх сіл, взяли участь у конкурсі стінних газет на олімпійсько-спортивну тематику, а також зустрілися з керівництвом освітянського спорту, представниками НОК України та чемпіонами Олімпійських ігор. Право побувати на цьому заході вибороли найкращі фізкультурні активісти Лубенщини.
На прес-конференції, де в ролі журналістів виступили школярі і студенти, на запитання відповідали гості. Зокрема, член президії Федерації біатлону, член НОК Мирослав Грабовецький розповів про успішні виступи вітчизняних біатлоністів на цьогорічних етапах Кубка світу та чемпіонаті світу, де наша Валентина Семеренко стало золотою і бронзовою медалісткою.
Голова освітянського спорткомітету Михайло Мельник (авторитетний у минулому волейбольний арбітр, котрий обслуговував два фінальні турніри чемпіонатів світу і матчі Ліги чемпіонів серед європейських клубів) детально зупинився на підсумках зимової Універсіади-2015, яка відбулася у Словаччині та Іспанії. На Іграх наші хлопці та дівчата здобули 2 золоті, срібну і дві бронзові медалі. Розповів Михайло Григорович про підготовку української студентської збірної до ХХVІІІ літньої Всесвітньої Універсіади-2015, яка відбудеться з 3 по 14 липня в корейському місті Кванджу.
Буквально закидали запитаннями олімпійського чемпіона зі штовхання ядра Володимира Кисильова, чемпіонку перших юнацьких Олімпійських ігор у Сінгапурі Катерину Дерун (спис) та бронзову призерку Ігор Тетяну Устюжаніну (академічне веслування). Їхні відповіді були вичерпні і цікаві.
Неабиякий глядацький інтерес викликав конкурс стінних газет на олімпійсько-спортивну тематику. Майже півсотні робіт презентували лубенські школярі та студенти. Серед учнівських стіннівок відзначилися команди четвертої та шостої шкіл, а серед студентів — творчі колективи Аліни Козачкової та Ірини Андрєєвої. Вони отримали подарунки та сувеніри від олімпійців.

 


На знімку: перед початком волейбольного матчу.


Фото автора.