Під таким гаслом фундація Дарини Жолдак проводить акцію «Сто тисяч книжок для сільських бібліотек». Учора до неї долучився Голова Верховної Ради Володимир Гройсман (на знімку). Він передав чотири комплекти збірки «Сто українських казок».
Керівник парламенту подякував організаторам за такий проект. Мовляв, він дав змогу йому повернутися спогадами в дитинство. Коли дідусь, сільський вчитель, брав маленького хлопчика, який навіть ще не вмів читати, за руку й вів до бібліотеки. Ніщо не зрівняється із магією живої книги, наголосив Володимир Гройсман. Останнім часом багато говорять про необхідність переходити на електронні книги. Однак навіть на посаді міського голови нинішній очільник законодавчого органу всіляко підтримував бібліотечну справу. 
«Ту самобутність і той ефект, який несуть традиційні книжки, ні з чим не зрівняти», — переконаний глава парламенту. Мережу бібліотек варто берегти, як осередок культури і в місті, й у селі. «Систему треба розвивати, її варто оновлювати — робити все для поповнення фондів сучасними книгами», — сказав Володимир Гройсман, подякувавши за те, що нині увагу звернули саме на сільські читальні храми. «Духовність і культура є основою нашої держави», — наголосив Голова Верховної Ради.
Згодом у сесійній залі він звернувся до парламентаріїв з пропозицією підтримати акцію, яка триває під куполом. Це стане вагомим внеском у підтримку бібліотек України, наголосив він.
Проект зі збору книжок для сільських бібліотек стартував лише 4 квітня. За ці дні уже зібрано майже чотири тисячі примірників. Долучитися до збору можуть не тільки чиновники, а кожен охочий.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.