Ціни на нафту знизилися більш як на один процент через різке підвищення запасів нафти в США і рекордний видобуток в Саудівській Аравії.
Запаси «чорного золота» у Сполучених Штатах минулого тижня зросли на 12,2 мільйона барелів. Водночас в Ер-Ріяді повідомили, що країна збільшила в березні виробництво сировини до рекордного рівня — 10,3 мільйона барелів на день. Про це передає Reuters з посиланням на міністра нафтової промисловості Алі аль-Намі. Як повідомляється, це стало реакцією на несподівано високий попит іноземних нафтопереробників і підвищення можливостей видобутку в країні. З початку 1980-х років настільки високий видобуток фіксувався в Саудівській Аравії лише в серпні 2013 року, коли вона досягла 10,2 мільйона барелів на добу.
Міністр нафтової промисловості королівства заявив, що виробництво нафти в країні залишиться на рівні 10 мільйонів барелів. Аналітики вважають, що Саудівська Аравія, яка контролює близько 10 процентів нафтового світового ринку, намагається зберегти на ньому лідерські позиції, конкуруючи з американськими сланцевими буровиками і російськими нафтовими гігантами. Однак ще однією причиною зниження ціни бареля стали позитивні перспективи зняття санкції з Ірану, який теж має значні запаси цієї сировини. З 2012 року, коли проти Ірану були запроваджені обмеження, експорт нафти з цієї країни скоротився на один мільйон барелів у день, що становить близько одного відсотка світового ринку. 
Тому нині поява нового гравця на цьому ринку може спричинити додаткове падіння цін.