Поліція в американському штаті Північна Кароліна обвинуватила поліцейського в убивстві за результатами перевірки відеозапису, на якому видно, як цей полісмен стріляє в спину афроамериканцеві, котрий біжить. 33-річному Майклу Слейджеру загрожує покарання аж до довічного тюремного ув’язнення або страта. Подібні обвинувачення — рідкість у США.
У судовій ухвалі зазначено, що «підзахисний (Слейджер) справді багато разів стріляв у спину жертви після конфлікту з ним», і ці висновки засновані на вивченні відеозапису та результатах розслідування, проведеного поліцією штату.
На відеозапису з місця злочину видно, як Слейджер лається з 50-літнім Волтером Скоттом, а потім вихоплює пістолет і стріляє в спину Скотту, який тікає від нього, сім або вісім раз, повідомляє «DW». Потім Слейджер підходить до афроамериканця, який лежить на землі, наказує йому покласти руки на потилицю, на що не одержує жодної реакції, надягає йому наручники і, очевидно, кидає поруч із тілом жертви предмет, який випав під час конфлікту між ними.
Агентство «AFP» зазначає, що проти поліцейських у США рідко висувають обвинувачення, навіть якщо інциденти, в яких вони замішані, зафіксовані на відео. Ціла серія вбивств беззбройних афроамериканців протягом останніх місяців спричинила хвилю протестів у США. Демонстранти обвинувачують поліцейських у расизмі й застосуванні надмірної сили.