Оперуповноважений карного розшуку ГУМВС України в Луганській області майор міліції Леонід Пантикін під’їжджав до місця служби в Станиці Луганській. Автомобіль був повністю завантажений гуманітарною допомогою для місцевих жителів, і Леонід подумки підраховував, скільки людей зможуть одержати рятівні пакунки з продуктами. Думки перервав телефонний дзвінок зі Cтанції швидкої допомоги райцентру. З’ясувалося, у прикордонному селі Комишне в жінки от-от мали початися пологи, і медики просили допомоги. Леонід напружився. 
Комишне перебуває на кордоні з Російською Федерацією. Дорога до села цілодобово обстрілюється бойовиками, крім того, за даними розвідки, на околицях орудує ворожа диверсійна група. У цій екстремальній ситуації вся надія була тільки на місцевого «шерифа» і «рейнджера» в одній особі — майора міліції Леоніда Пантикіна.
Вимкнувши фари свого легковика, щоб не стати мішенню для терористів, він поїхав у Комишне. Раптом налетіла буря. У лічені хвилини зрита вирвами грунтова дорога перетворилася на болото. Колеса машини загрузли. Рахунок уже йшов не на години, а на хвилини. Чоловік породіллі по телефону квапив майора. І тоді Леонід зв’язався з командуванням міліцейського батальйону «Львів». Пояснив ситуацію й попросив надіслати військовий джип.
Допомога прибула швидко. Позашляховик подолав перешкоди й незабаром в’їхав у Комишне. Леонід дбайливо влаштував жінку на задньому сидінні. Буря не стихала, але треба було встигнути доїхати до Біловодська, поки не почалися пологи. По телефону Леонід зв’язався з лікарями, котрі пояснили, яку першу допомогу треба надавати породіллі.
Приблизно через годину Леонід уже був біля пологового будинку. Встиг! Жінку на каталці одразу ж відправили в пологову залу.
А наступного ранку, коли «шериф» роздавав мешканцям Станиці Луганської гуманітарну допомогу, йому зателефонував щасливий батько й повідомив, що новонародженого сина вирішив назвати Леонідом — на честь його рятівника. Чоловік щиро дякував майору й просив стати хрещеним батьком малюка.

Луганська область.

На знімку: майор Леонід Пантикін  урятував одразу два життя — породіллі і її малюка.

Фото прес-служби УМВС у Луганській області.