Сумчанин Сергій Палешко загинув у зоні АТО півроку тому. Не від ворожої кулі. Захисника Батьківщини вбив його командир. Причини вбивства з’ясовує суд. А тим часом дружина Сергія ніяк не доб’ється допомоги, передбаченої в зв’язку із втратою годувальника.
Сергій Палешко загинув у жовтні минулого року, однак його рідні й досі не отримали від держави гарантованої законом допомоги у розмірі 609 тисяч гривень. Хоча зібрані всі довідки, Міноборони відбувається відписками.
Утім, найгірше, що обвинувачуваний у його смерті й досі на службі. Більше того, захист обвинувачуваного капітана наполягає на смерті бійця через необережне поводження вбивці зі зброєю. За цією статтею чомусь кваліфікувала злочин і військова прокуратура. Проте є свідки того, що вбивця-командир свідомо дістав із кобури пістолет і зробив з нього два постріли: один попереджувальний у землю, наступний — у підлеглого.
Сергія Палешка поховали на Алеї Почесних громадян міста Суми. У нього залишилися дружина з дворічним сином та батьки.

Сумська область.
P. S. Хочеться сподіватися, що ця публікація в «Голосі України» допоможе розставити всі крапки над «і», а керівники Міноборони, військові прокурори та судді нарешті наведуть лад у цій справі.