Міжфракційна група «Депутатський контроль» направила Президенту, Прем’єр-міністру, Генеральній прокуратурі, Міністерству внутрішніх справ, Державній фіскальній службі України доповідні записки про корупційні зловживання в митній та фіскальній службах Одеської області. Про це на брифінгу заявив народний депутат від фракції «Народний фронт» Максим Поляков.
«Ми вважаємо, що цих керівників треба відсторонити від своїх обов’язків, терміново провести відповідну перевірку і в разі необхідності порушити кримінальну справу», — сказав парламентарій.
За словами народного депутата Тетяни Острікової, сьогодні належним чином не проводиться робота щодо визначення митної вартості та процедур контролю. Також є технічні проблеми. Приміром, в Одесі порти не оснащені засобами контролю. 
Також, вважає народний обранець, треба перейняти найкращий досвід країн-сусідів і запровадити інститут митних аташе, які перебуватимуть у країнах-сусідах Румунії, Польщі, Словаччині, Угорщині, а також у державах, з котрими маємо найбільший товарообіг — Туреччина і Китай.