«Голос України» вже неодноразово повідомляв про відновлення роботи Запорізького військового госпіталю. Найближчого стаціонарного до зони АТО... Відремонтувати його вдалося завдяки небайдужим людям — священикам і волонтерам. Допомогла й місцева влада.
«Виникла нова проблема — лабораторія. Була комісія з її перевірки, і у висновках зазначено, що лабораторія не відповідає сучасним стандартам. Віднині вона перебуває під загрозою закриття. Найнеобхідніше: шафи-витяжки, медобладнання... Я так розумію, що ніхто окрім нас з вами нічого там не поміняє, — сказав на прес-конференції волонтер Олександр Ходус. — Так само залишається гострою ще одна проблема — ремонт будівлі інфекційного відділення. Вона в аварійному стані: там відкриваєш двері і боїшся, що на тебе впаде стеля. Шукаємо спонсорів, людей, які готові взятися за ремонт приміщення». Він додав: поки що інфекційні хворі перебувають в одному корпусі з терапією та хірургією.

Запоріжжя.
P. S. 
Отже, якщо лабораторія найближчим часом не зможе перейти на нові стандарти (а для цього необхідні кошти), її зачинять. А госпіталь без цієї ланки працювати не зможе. Хто ж має піклуватися про «боєздатність» цього стратегічного (з огляду на події на сході) лікувального закладу? Це, напевно, має знати військово-медичний департамент МО України. Сподіваємося отримати відповідь на це запитання.