Футбол. Кубок України. 1/4 фіналу. Матчі у відповідь. 8 квітня.
«Олімпік» (Донецьк) — «Ворскла» (Полтава). 1:0. Київ. НТК імені Віктора Баннікова. 700 глядачів. Рефері — Березка (Київська область). Гол: Ситник, 57. Перший матч — 0:0.
«Динамо» (Київ) — «Зоря» (Луганськ). 2:0. Київ. Стадіон імені Валерія Лобановського. 8 200 глядачів. Рефері — Труханов (Харків). Голи: Беланда, 32, Теодорчик, 41. Перший матч — 2:1.
«Шахтар» (Донецьк) — «Металіст» (Харків). 1:0. Львів. «Львів-Арена». 2 253 глядачі. Рефері — Личенчук (Київ). Гол: Адріано, 49. Перший матч — 2:0.
«Дніпро» (Дніпропетровськ) — «Чорноморець» (Одеса). 1:0. Дніпропетровськ. Стадіон «Метеор». 3 500 глядачів. Рефері — Вакс (Хмельницький). Гол: Шахов, 28. Вилучено Чигринського («Дніпро», 50, пряма червона картка), Васильєва («Дніпро», 54, фол останньої надії). Перший матч — 4:0.
Сенсацій не сталося: «Динамо», «Шахтар» і «Дніпро» довели справу до переможного підсумку. Лише в матчі «Олімпіка» і «Ворскли» були певне протистояння та інтрига.
У Львові головний склад «Шахтаря», зустрічаючись з резервістами «Металіста», обмежився єдиним забитим м’ячем. Але і цього вистачило для кінцевого успіху.
Також один гол забили дніпропетровці, котрі в першому матчі здобули перемогу з великим рахунком. Але цього разу не минулося без несподіванок. З 54-ї хвилини «Дніпро» залишилося без двох футболістів. Але така величезна фора не дала змоги одеситам навіть досягти нічиєї.
Динамівці на своєму полі ще в першому таймі вирішили долю поєдинку. Цього разу участі в грі не брали найкращі бомбардири команд: киянин Андрій Ярмоленко та луганчанин Пилип Будківський. Але немає сумніву, що обоє з’являться на полі в недільному матчі чемпіонату між «Динамо» і «Зорею».
— Наші плани — зберегти команду, щоб вона була, — сказав після зустрічі наставник луганчан Юрій Вернидуб. — Нині ми, на жаль, як роми, — то там, то тут. Поки що нас прийняли в Запоріжжі. Умови нормальні: дають змогу вести підготовчу роботу до матчів. Прекрасний стадіон «Славутич-Арена» ми ділимо разом із запорізьким «Металургом». Думаю, якщо все буде нормально, то там і залишимося. Інші плани? Коли читаєш в Інтернеті, що 9 клубів УПЛ можуть не атестувати, хтось іде до ФФУ й розповідає, як грати чемпіонат... Я ще, напевно, не маю права про такі речі говорити, тому давайте спочатку закінчимо чемпіонат. Проблем маємо достатньо. У країні триває війна. Мріємо, щоб все якомога швидше закінчилося, розібралися з Донбасом та Луганською областю і настав мир. Але я переконаний, що ми будемо в Україні. Адже це наша улюблена Батьківщина. Ми не маємо права кудись іти. Мені особисто ця країна дала все — я тут народився, вчився, був футболістом і став тренером. Тому я ніколи в житті не зможу зрадити Україну. І це не просто слова. Я завжди готовий іти й захищати її.


***


Учора в приміщенні Прем’єр-ліги відбулося жеребкування півфінальних пар. Воно визначило такі пари: «Олімпік» — «Динамо»; «Дніпро» — «Шахтар».
Матчі відбудуться 29 квітня і 20 травня.