Подвижництво трудового колективу ДП «Шепетівський ремонтний завод» можна вважати зразком віри у свої сили й відродження оборонного потенціалу країни. Народжена у часи Великої Вітчизняної війни військова частина стала початком ремзаводу та свого часу була покликана відстояти Батьківщину. Тепер військові ремонтники надають надійний арсенал для оборони і зміцнення рубежів країни, проводячи капітальний ремонт озброєння.

Займаються на підприємстві і питаннями модернізації. За останній рік виготовлено зразки станків для кулеметів, розпочаті роботи з виготовлення дослідного зразка спареної зенітної установки на базі гусеничного шасі. Фахівці працюють над модернізацією артилерійських прицілів та автоматизацією підготовки даних для виконання стрільб. Перші дослідні зразки електронних гарматних прицілів були безплатно передані у військові частини разом з відремонтованими комплексами «Град» та «Ураган».
Своєю роботою заводчани демонструють, що підприємства оборонного комплексу навіть у нинішніх умовах повинні і можуть працювати на розвиток економіки держави, створювати робочі місця, виплачувати високу заробітну плату своїм робітникам та забезпечувати сталі платежі до бюджету. Протягом першого кварталу поточного року підприємство істотно наростило випуск продукції і стало одним із бюджетоформуючих платників податків у регіоні. Трудовим колективом мобілізовано до бюджетів усіх рівнів 9,2 мільйона гривень податків і зборів.
— Усі наші здобутки це, насамперед, заслуга трудового колективу. Треба віддати шану й подякувати за трудову доблесть і навіть самопожертву, від якої теж залежить доля нашої країни, — переконаний директор заводу Олег Турінський.
На підприємстві не припиняється робота над відновленням техніки. Фахівці проводять ремонти не тільки у цехах, але й безпосередньо у військах. Без зайвого пафосу можна стверджувати, що колектив Шепетівського ремонтного заводу з честю виконує замовлення Міноборони, Державної прикордонної служби та Національної гвардії України. Не випадково до славного літопису заводського життя додалась відзнака «Краще державне підприємство року-2014» у своїй галузі.
Хмельницький.