Голова Верховної Ради Володимир Гройсман подякував Польщі за «братню дружню підтримку» України.
Під час зустрічі з главою сусідньої держави очільник парламенту зазначив, що україно-польські двосторонні взаємини у нинішній складний час «мають особливе значення». Він подякував за підтримку незалежності та територіальної цілісності нашої країни на міжнародній арені, а також позиції з приводу розгортання у нас миротворчої місії.
«Друзі пізнаються у важкий час, а нині саме такі часи, і для України, і для Європи загалом», — сказав керівник парламенту, висловивши переконання, що ми вийдемо з цих випробувань сильнішими.
У розмові про конфлікт на сході В. Гройсман заявив: наша країна неухильно дотримується виконання Мінських домовленостей, і наголосив на важливості використання всіх засобів тиску на Російську Федерацію, аби змусити і її виконувати Мінські угоди. Глава парламенту також висловився за необхідність надання нам зброї оборонного характеру.
Водночас пан Коморовський подякував за можливість виступити у Верховній Раді. «Це для мене велика честь і нагода підтвердити, яке особливе місце у серці поляків посідає Україна», — сказав він.
Польща, заявив Президент країни, підтримує євроінтеграційні устремління України з перших років її незалежності. Нинішній час, наголосив він, є «особливо важким з огляду на російську агресію», проте він є також дуже важливим з огляду на можливість «реалізувати важливі завдання» у здійсненні реформ. «У вас віє вітер історії, і нині можна швидше здійснити зміни», — сказав пан Коморовський. «Зараз той момент, коли Україна може зробити стрибок в питанні реформ. Ми хочемо і будемо підтримувати її на цьому шляху», — підкреслив він.

Прес-служба Верховної Ради України.