Футболісти донецького «Шахтаря» В’ячеслав Шевчук, Богдан Сарнавський, Тарас Степаненко та Олександр Кучер, а також тренер воротарів Дмитро Шутков вирушили до житлового комплексу, де тимчасово розмістилися переселенці із зони бойових дій.
Прихисток під назвою «Добрий самарянин» розташований на території лісового масиву у Винниках, під Львовом.
— Усі дуже чекали на приїзд команди: і дорослі, і діти. Нині у нас майже 60 осіб, половина з яких — діти. А для них дуже важливо зустрітися зі своїми кумирами, яких вони бачили тільки по телевізору. Такі акції дуже важливі, вони допомагають морально підтримати малечу. Діти розуміють, що не одні, що їх не кинули й не забули. Знаєте, спочатку ми хотіли зробити тут дитячий будинок, викупили це приміщення — у минулому військову частину. Але людям знадобилася допомога — і от так, за допомогою «сарафанного радіо», у нас було організовано прихисток. Нині нам допомагають волонтери, знайомі й друзі. Як кажуть, з кожної хати нитка — сироті свитка. Тому ще раз величезне спасибі ФК «Шахтар» за те, що відвідали нас, — каже Володимир Бурда, заступник директора «Доброго самарянина».
Невелика екскурсія, наївні дитячі запитання й серйозні дорослі відповіді — це перша частина візиту. А під завісу — обов’язковий майстер-клас від футболістів «Шахтаря»: міні-урок футболу, що завершився роздачею подарунків.
— Ми подарували дітям шарфи, календарі, м’ячі — у них стільки емоцій! Адже дитині багато не треба: увага — от що головне. І сьогодні видно, як малеча все це позитивно оцінила. Та й нам таке спілкування чимало дало! Згадати хоча б, як Михайло з Сашком нам свої кімнати показували, розповідали про любов до футболу. Це дуже цінні й зворушливі митті, — поділився Тарас Степаненко.
Футболісти теж живуть надією якомога швидше повернутися на рідну «Донбас Арену». І якщо сьогодні вони хоч на мить принесли радість людям, котрі постраждали через війну, то «Шахтар» у гостях побував не даремно!
А сьогодні, як відомо, «гірники» на «Львів-Арені» проведуть матч 19-го туру чемпіонату Прем’єр-ліги проти одеського «Чорноморця».