Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман провів зустріч з членом Комітету Сенату Конгресу США з питань внутрішньої безпеки та урядових справ Робертом Портманом (на знімку праворуч).
В. Гройсман подякував пану Р. Портману за позицію Парламенту США у непростий для України час, за підтримку, за створення групи підтримки України. При цьому він поінформував, що в Україні вже зроблено певні кроки, які дадуть змогу здійснити внутрішні реформи і зреагувати на зовнішні виклики.

 

 

Своєю чергою, пан Р. Портман зазначив, що для його колег важливо підтримувати Україну, і запевнив, що інформуватиме конгресменів про стан справ на Донбасі, аби вони усвідомлювали всю серйозність ситуації.
«Я вражений реформами і досягненнями, які вже є, адже це робиться на тлі війни», — заявив він, підкресливши, що американська сторона налаштована на поглиблення міжпарламентських зв’язків з Україною.
В. Гройсман окреслив ситуацію на сході України, назвавши її «справжньою агресією проти України і цивілізованого світу». Він відзначив, що США з самого початку конфлікту «називали речі своїми іменами, бо багато країн іменували цю ситуацію по-іншому». У цьому контексті керівник парламенту наголосив на важливості надання Україні зброї оборонного характеру, «бо її введення на Донбас гарантуватиме реальний мир». При цьому В. Гройсман наголосив, що Україна «не збирається нікого атакувати, а кожен день відстрочки надання такої зброї Україна оплачує життями своїх громадян».
Також глава парламенту висловився за посилення санкцій проти Росії, оскільки вона «повинна відповідати за кожну людину, яка загинула на Донбасі через російську зброю».
За словами Голови Верховної Ради, послідовна реалізація цих заходів сприятиме тому, що Російська Федерація змінить свою позицію.
В. Гройсман наголосив на важливості інституційної підтримки реформ в Україні, на економічній підтримці та фінансовій допомозі.


Прес-служба Верховної Ради України.