Порядок на вулицях міст і сіл Херсонщини відтепер підтримуватимуть і за рахунок додаткових сил міліції, і технічними засобами. Патрулювання тут уже розпочали вісімдесят військовослужбовців внутрішніх військ, виведених із Криму. Крім того, у найпожвавленіших місцях встановили 157 кнопок екстреного виклику «тривожної» групи, за сигналом яких сюди прибувають групи негайного реагування. Заступник начальника УМВС Херсонщини полковник Олег Когляк повідомив: до кінця нинішнього року кількість таких кнопок планують збільшити до семисот і закликав комунальників та підприємців інформувати, де такі сигнальні пристрої вони хочуть бачити насамперед.

А тим часом двоє військовослужбовців української частини 2197, що передислокована з Одеської області для охорони блокпостів на адміністративному кордоні з Кримом, постраждали в ДТП. На 108 кілометрі автодороги Херсон—Керч у Каланчацькому районі області в їхній «УАЗ» на повній швидкості в’їхала вантажівка, що належала приватному підприємству з міста Цюрупинська. Водій «УАЗу» та його пасажир потрапили до районної лікарні із черепно-мозковими травмами та струсом мозку. За попередніми висновками співробітників ДАІ, в аварії винен 28-річний водій вантажівки, який перевищив швидкість і небезпечно скоротив дистанцію до транспортного засобу, що рухався у супутньому напрямку.

Херсонська область.

ТИМ ЧАСОМ

Майже чотири тонни продуктів для прикордонників — картоплю, овочі, сало, консерви, крупи і макаронні вироби — зібрала громада Ківерцівського району.

Організатором цієї акції стала місцева організація ВО «Свобода». Цього разу допомогу від населення отримав відділ прикордонної служби «Дольськ», що охороняє кордон України з Білоруссю.

Збір харчів для української армії і прикордонної служби у Ківерцівському районі триває.

Микола ЯКИМЕНКО.

 

Волинська область.