Учора під час робочої поїздки до Одеської області Президент України Петро Порошенко поклав букет квітів з українською стрічкою до пам’ятника Невідомому матросу і привытав ветеранів (на знімку).  Присутні вшанували пам’ять загиблих визволителів хвилиною мовчання. Після чого було виконано Гімн України.
У заході також узяли участь представники обласної і міської влади, громадські діячі та духівництво, передає наш власкор Кирило ВОРОНКОВ.
У рамках робочої поїздки до Одеської області Президент Петро Порошенко, як повідомила його прес-служба, відвідав флагман Військово-Морських Сил України фрегат «Гетьман Сагайдачний». Спілкуючись з моряками, Президент заявив про початок реалізації програми відродження українського військового морського флоту. «Україна була, є і буде морською державою», — зазначив Петро Порошенко.
За словами Президента, запорукою відродження і слави ВМС України стане не лише їхнє технічне переоснащення. «Головним у цьому є справжній український патріотичний бойовий дух. Упевнений, що спільними зусиллями ми подолаємо всі труднощі і відродимо флот. Головне, що в нас є його основа — ви, військові моряки, вірні присязі і флотським традиціям, готові виконати свій обов’язок перед народом України», — сказав П. Порошенко.
Президент привітав моряків із 71-ю річницею визволення Одеси від фашистських загарбників.

Фото Михайла ПАЛІНЧАКА (прес-служба Президента України).