З робочим візитом Хмельницький відвідала делегація з луганського міста-побратима Старобільська. Серед гостей — перший заступник голови Старобільської райдержадміністрації Олександр Калінін з родиною та одна із засновників благодійного фонду «Майбутнє Луганщини», екс-голова Луганської ОДА Ірина Веригіна. Вони ознайомилися з роботою КП «Хмельницьктеплокомуненерго», побували в одній із міських поліклінік.
— Ми приємно вражені побаченим. Зокрема, тим, що для обігріву міста встановлено твердопаливні котли. Порівняно з нашими, у вас кращі дороги, — поділився враженнями Олександр Калінін. — А ось прифронтовий Старобільськ відчуває значне фінансове навантаження через велику кількість переселенців.
Щоб допомогти місту-побратиму, хмельничани направили туди двадцять тонн продуктів: борошно, крупи, овочі, макаронні вироби, а також одяг, ковдри, дитячі іграшки тощо.
Нещодавно у Старобільську побувала хмельницька мистецька сотня. Артисти виступили з концертами для мирних жителів та військовослужбовців військових частин з Хмельниччини.
— Тільки тепер схід і захід налагоджують щирий діалог, якого не було десятиліттями, — переконана Ірина Веригіна. — Важливо, що ми нарешті подали один одному руку дружби.
Влітку хмельничани готові запросити дітей із міста-побратима, а також переселенців на відпочинок в оздоровчому комплексі «Чайка».
Хмельницький.