До президентських перегонів у США офіційно приєдналася Хілларі Клінтон. Її виборча кампанія почалася з інтернет-повідомленням на сайті та у Твіттері. «Кожному американцю необхідний захисник, і я хочу стати ним, щоб кожен з вас жив, а не виживав, досягав успіху і лишався успішним. Коли родини міцні — міцна вся Америка», — сказала Хілларі.
Нині Хілларі, без перебільшення, — головний фаворит виборів. Соціологи твердять: вона з колосальним відривом виграє і праймеріз, і боротьбу з будь-ким з республіканців. Останні так не вважають. Консерватор та інший кандидат у президенти Тед Круз не забарився розкритикувати Клінтон. «Ми точно знаємо, чого чекати. Хілларі — це частина минулого з його провальними політичними рішеннями. Її президентство буде таким, ніби Обама лишився на третій термін», — заявив Круз.
У внутрішньополітичному аспекті від Клінтон справді можна чекати продовження політики Обами. Проте в царині зовнішньої політики Клінтон уже заявила про розходження з ним, зокрема, з приводу України. Свого часу вона стала обличчям провального перезавантаження відносин із Росією. Тепер кандидатка рішуче засуджує агресію путінського режиму. Ще рік тому Клінтон вимагала тотальних санкцій проти Росії, а зараз виступає ще й за посилення військової та економічної підтримки Києва з боку США і м’яко критикує Обаму за нерішучість, інформує «Радіо Свобода».