Великодні свята у Запоріжжі минули з домінуванням українських мотивів — і в одязі городян, і в оформленні великодніх кошиків. А вже у понеділок містяни вирішили пригадати минулорічну «Яєчну неділю», яка потім стала «Запорізькою ватрушкою».

Нагадаємо, що рік тому, 13 квітня, запорізький Майдан фактично врятував рідне місто від долі Маріуполя. Тоді, після сепаратистського мітингу, майже двісті беззбройних молодиків у балаклавах захопили міськраду (до 7 травня Запоріжжя перебувало в окупації бойовиків). Галас здійняли дві активістки, які після традиційного недільного Майдану біля ОДА повели за собою людей до Алеї Слави — поблизу міськради. Дві тисячі запорожців оточили сепаратистів. А потім закидали їх яйцями, пакунками з борошном та молоком. Під тим «градом» сепаратисти простояли упродовж шести годин, аж поки їх не визволили архієпископ і народні депутати.
До річниці того дійства містяни зібралися на своєму Майдані і пройшли процесією до Алеї Слави. Там відбувся концерт акторів Кінного театру та показові виступи козаків Хортицького полку. А потім, звісно ж, пригощання справжніми ватрушками...
Запоріжжя.