Президент США Барак Обама повідомив Конгресу, що планує вилучити Кубу з американського переліку держав, які підтримують тероризм. Це рішення набуде чинності через 45 днів, якщо його не заблокує Конгрес. Але такий перебіг подій нині вважають вкрай малоймовірним, повідомляє «Радіо Свобода».

Як заявили у Білому домі, після ретельного перегляду дій Куби, з урахуванням даних розвідки і запевнень кубинського уряду, державний секретар США вирішив, що Куба виконала умови для того, щоб її викреслили з переліку держав, що підтримують тероризм. Скасування такого статусу усуне головну перешкоду до відновлення дипломатичних відносин між США й Кубою, що перервані з 1961 року, а також приведе до зняття деяких із економічних санкцій проти Гавани. Але широке ембарго США проти Куби може скасувати тільки Конгрес.
У Гавані вже привітали рішення президента США Барака Обами. «Кубинський уряд визнав справедливим рішення, зроблене президентом Сполучених Штатів, аби прибрати Кубу зі списку, в якому вона ніколи не мала б опинитися, особливо враховуючи те, що наша країна була жертвою сотень актів тероризму, які забрали 3 478 життів та понівечили ще 2 099», — цитує ВВС заяву Жозефіни Відал, провідного кубинського дипломата у питанні відносин зі США.