У райцентрі Гадяч на Полтавщині відкрили швейний цех полтавської фірми «Ворскла». Облаштували його у приміщенні тамтешнього критого ринку «Орбіта». Тут сіли за швейні машинки одразу 30 жінок.

Це вже четверта філія згаданого підприємства у райцентрах області. Раніше вони запрацювали у Лохвиці, Зінькові та Кобеляках, планується відкриття дочірнього виробництва й у Котельві. Укомплектовувати новостворені цехи кваліфікованими кадрами «ворсклянам» допомагали місцеві служби зайнятості.
Варто згадати, що за радянських часів самостійні швейні виробництва чи філії потужніших підприємств були не тільки в кожному райцентрі Полтавщини, а й навіть у деяких великих селах. Однак під натиском дешевого імпорту й секонд-хенду з-за кордону, що «добивали» нашу легку промисловість, майже всі вони «згасли».
Найбільша швейна фабрика краю (тепер — фірма «Ворскла», на якій працюють понад 600 осіб) вижила тільки завдяки роботі за так званими давальницькими схемами, тобто виконанню замовлень відомих західних фірм. Останні поставляють у Полтаву тканини й усе інше для пошиття брендового жіночого одягу й так само стовідсотково забирають готову продукцію для продажу на світових ринках під своїми торговельними марками.
До не надто престижної діяльності під чужими ярликами долучаються і цехи-філії «Ворскли» в райцентрах. Але вони, на відміну від підпільних гаражно-підвальних майстерень, працюють абсолютно прозоро.
При цьому сплачують усі податки державі й місцевим бюджетам, забезпечують своїх робітників пристойною зарплатою.
Полтавська область.