Питання щодо реорганізації загальноосвітньої школи-інтернату для сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що в селі Олександрія Рівненської області, винесуть на найближчу сесію облради. До цього спонукало те, що в інтернаті проживає і навчається лише одинадцять сиріт, хоча розрахований заклад на значно більшу кількість вихованців.
Тим часом місцева сільська школа переповнена: учні навчаються у дві зміни, класів не вистачає, тож заняття проходять навіть у їдальні, учительській та спортзалі.
Як вихід влада пропонує Олександрійський навчально-виховний заклад перетворити на загальноосвітню школу-інтернат. Це дозволить навчати і виховувати сиріт, а також давати освіту іншим дітям. Така реорганізація влаштувала б і батьків-вихователів восьми будинків сімейного типу (де виховується більше півсотні школярів), розміщених на території Олександрійської школи-інтернату. Адже нині дітей возять до сільської школи, що за п’ять кілометрів від містечка. Туди ж відвозять і вихованців з обласного центру соціально-психологічної реабілітації (їх тут двадцять п’ять), розміщеного поблизу будинків сімейного типу і нинішньої Олександрійської школи-інтернату.
Як сказав заступник голови Рівненської ОДА Олександр Савчук, Міністерство освіти і науки дає дозвіл на реорганізацію олександрійського закладу. Але чи знайде ця пропозиція підтримку в депутатів, стане відомо на найближчій сесії облради.

Рівне.