Таким був лейтмотив учорашньої «прямої лінії» президента Росії Володимира Путіна з росіянами. Схоже, це перша з часів окупації Криму розмова російського лідера з громадянами не лише про Україну. Так, за першу годину діалогу запитань на цю тему не пролунало. Говорили про економічні проблеми РФ, санкції, на що президент запевняв, мовляв, пік проблем пройдено, а російські негаразди ніщо порівняно з американськими і європейськими. 
Утім, оминути тему України, звісно, не вдалося. Передусім Володимир Путін заявив, що уряд і президент Петро Порошенко роблять багато помилок у зв’язку з конфліктом на сході України. Серед таких помилок, на його думку, невиплата пенсій мешканцям територій Донбасу, непідконтрольних Києву. Таким чином, зазначив російський президент, українська влада «власною рукою» відрізає від себе Донбас. Водночас він спростував повідомлення про те, що Петро Порошенко, буцімто, пропонував йому «забрати Донбас». «Ні. Нічого подібного не було», — заявив президент РФ. Російський президент також зазначив, що Москва не збирається нав’язувати Києву рішення щодо Донбасу, але готова «висловити свою думку».

ЦИФРА

17 мільйонів євро


надав Європейський Союз для підтримки внутрішньо переміщених осіб та громад, що опинилися під впливом конфлікту в Україні. Нині 13 проектів, спрямованих на вирішення проблем переселенців та громад, працюють у 10 областях: Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Кіровоградській, Київській, Луганській, Миколаївській, Тернопільській та Чернівецькій. У рамках цих проектів постраждалим надають житло, роботу, освіту, соціальну, медичну та психологічну підтримку, інформує Представництво ЄС в Україні.