До споживачів надійшли перші кубометри блакитного палива, видобуток якого розпочався на Крехівському родовищі, що поблизу Жидачева на Львівщині. За попередніми оцінками, запаси газу в ньому становлять понад 150 мільйонів кубічних метрів. Розробку родовища, яке геологи шукали протягом багатьох років, проводило ТОВ «Західнадрасервіс».
Вітчизняні інвестори, вклавши у справу 50 мільйонів гривень, планують окупити затрати протягом п’ятьох років. На Крехівському родовищі щодоби видобуватимуть понад 20 тисяч кубометрів газу. Тут вже запустили газорозподільну станцію, яка очищатиме голубе паливо від вологи та механічних домішок.
«Це важлива подія для України, — заявив голова Львівської ОДА Олег Синютка. — Після знаменитої Дашави, яку нещадно викачали на потреби СРСР, у регіоні не вдавалося знайти значних покладів газу. Геологи кажуть, що натрапили на одне з найбільших родовищ мезозойської епохи. Це відкриває можливість серйозного видобутку газу».
Щоб точно визначитися із запасами нещодавно відкритого родовища, треба буде пробурити ще 15-20 свердловин, повідомляє наш власкор Богдан КУШНІР.