У понеділок у Страсбурзі стартує весняна сесія Парламентської асамблеї Ради Європи. Очікується, що українське питання вкотре стане одним з найголовніших. Уже заплановано провести дебати на тему «Політична і безпекова ситуація в Україні та її наслідки».
Водночас у ПАРЄ не бачать змін у політиці Росії, а тому не будуть повертати її делегації права голосу. В цьому в ефірі «5 каналу» запевнив народний депутат від «Блоку Петра Порошенка», голова нашої делегації в асамблеї Володимир Ар’єв. «Майже всі на комітеті ПАРЄ одноголосно вирішили, що змін і прогресу в позиції Росії немає, а, отже, немає що обговорювати стосовно повернення голосу російській делегації», — наголосив Ар’єв. Водночас він нагадав, що ситуація з українською льотчицею Надією Савченко залишається патовою — немає жодних механізмів, які дозволили б покарати Росію за утримання в ув’язненні члена ПАРЄ, окрім санкцій.
Окрім того, делегати обговорюватимуть теми масового стеження, порушення прав людини у зв’язку з використанням безпілотників. Також у Страсбургу слухатимуть виступ короля Бельгії.