Група народних депутатів коаліції пропонує ввести мораторій на будівництво на окремих земельних ділянках у Києві. Відповідний законопроект №2629 вже зареєстровано у Верховній Раді. Мета проекту — зупинити процес незаконної забудови у Києві до прийняття нового Генерального плану міста. Документ передбачає введення мораторію на будівництво об’єктів у скверах, парках, лісопарках, рекреаційних зонах, на відстані до 100 метрів від берегів річки Дніпро, в охоронній (буферній) зоні, навколо об’єктів, включених до Списку всесвітньої спадщини, до затвердження нового Генерального плану Києва.
Нині у столиці вже понад 40 житлових комплексів визначені міською владою як самовільне будівництво. Крім того, є питання щодо законності виділення земельних ділянок та будівництва ще майже 120 об’єктів містобудування.
За словами співавтора законопроекту, народного депутата від фракції «Об’єднання «Самопоміч» Ганни Гопко, чинне законодавство на практиці не запобігає масовим фактам незаконного будівництва.
«Без проведення судової та правоохоронної реформ, а також затвердження нового Генерального плану міста Києва неможливо зупинити тотальне нехтування інтересами киян. Тому, як тимчасовий захід, пропонується запровадити мораторій на будівництво на окремих земельних ділянках столиці», — зауважила депутат.

Вл. інф.