Велоспорт (шосе). Команди велогонщиків з восьми країн візьмуть участь у міжнародних змаганнях, котрі 5—7 червня прийматиме Вінниччина.
— Міжнародні змагання велосипедистів наша область прийматиме вперше, — повідомив голова оргкомітету з їх проведення, заступник голови Вінницької ОДА Ігор Івасюк. — Раніше вони відбувалися в Донецьку і Києві. Але ситуація на сході держави така, що вирішили ці старти доручити провести нашому регіону.
Срібний призер Олімпіади у Сіднеї з велоспорту, а нині начальник управління у справах молоді та спорту Вінницької ОДА Сергій Чернявський уточнив, що міжнародні змагання увійдуть до програми відкритого чемпіонату України. Заявки на участь у них подали 18 команд. 5 червня стартують кільцеві перегони-критеріум (з проміжними фінішами). 6 червня — групові перегони (141 кілометр, друга категорія UCІ «Гран-прі Вінниці»). 7 червня — групові старти на 150 км (друга категорія UCІ «Гран-прі ІСД»).
За словами Сергія Чернявського, під час турніру силами поміряються також любителі велоспорту, зокрема, змагатимуться діти, ветерани, а також журналісти, які висвітлюватимуть перебіг змагань.
Вінницька область.