На другому енергоблоці Хмельницької АЕС триває дослідна експлуатація режиму добового регулювання потужності. Пов’язано це з тим, що об’єднана енергосистема країни діє в умовах зміни економічної ситуації та готується до запровадження нової моделі ринку електроенергії, яка почне діяти з 2017 року. Реалізація режиму добового регулювання потужності передбачає можливість протягом перших двохсот ефективних діб паливної кампанії енергоблоку АЕС щодоби змінювати електричну потужність у діапазоні від 750 до 1000 МВт.
Під час добового регулювання потужності знижуватиметься теплова потужність на 20 відсотків, електрична — на 25 відсотків від номінальної. Випробування такого режиму вже успішно проводили 2006 року. Цьогоріч вони триватимуть з 20 квітня до 12 травня.
У зв’язку зі змінами в роботі станції поширилися чутки, що це може призвести до кризової ситуації й аварії, як на Чорнобильській АЕС. Однак, як пояснили у прес-центрі станції, між цими процесами немає нічого спільного. Наразі станція працює у безпечному і контрольованому режимі. Радіаційний стан на промисловому майданчику та у прилеглих регіонах не зазнав змін, перебуває на рівні, який відповідає нормальній експлуатації енергоблоків, і не перевищує природних фонових значень.

Хмельницька область.