Футбол. Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу. Матчі у відповідь. 22 квітня.
«Монако» (Франція) — «Ювентус» (Італія, Турин). 0:0. Перший матч — 0:1.
«Монако»: Субашич, Фабіньо, Раджи, Абденнур, Курзава, Моутіньо, Тулалан (Бербатов, 46), Кондогбія, Сілва, Мартіаль (Жермен, 76), Феррейра-Карраско (Тіаго де Карвальо, 87). Тренер — Леонарду Жардім.
«Ювентус»: Буффон, Барцальї, Бонуччі, К’єлліні, Лігтштайнер, Маркізіо, Пірло, Відаль (Перейра, 77), Евра (Падоїн, 90), Тевес, Мората (Льоренте, 69). Тренер — Массіміліано Аллегрі.
Рефері — Вільям Коллам (Шотландія).
Монако. Стадіон Луї ІІ. 16 889 глядачів. 15 градусів.
«Стара Синьйора» знала, що пройде далі. Це багато в чому вийшло завдяки старанням Буфона, який за результатами протистояння двох поєдинків — найнеобхідніший для своєї команди гравець. Пірло, звичайно, теж — що б без нього робили, взагалі незрозуміло.
А в цілому, терпіння і праця «Ювентуса» зіграли свою роль і вивели команду до півфіналу Ліги чемпіонів. До четвірки найсильніших клубів Старого Світу нинішні чемпіони Італії давненько не потрапляли. Але ось, нарешті, виправилися.
Ну а «Монако» і так вище голови стрибнув, дійшовши до настільки пізньої стадії найпрестижнішого єврокубка. Жардім може пишатися своїм хлопцями.


***


«Реал» (Іспанія, Мадрид) — «Атлетико» (Іспанія, Мадрид). 1:0. Гол: Гав’єр Ернандес, 87. Перший матч — 0:0.
«Реал»: Касільяс, Карвагаль, Пепе, Варан, Коентрау (Арбелоа, 89), Сергіо Рамос, Кроос, Джеймс Родрігес, Іско (Ільярраменді, 90+2), Гав’єр Ернандес (Гесе, 90+2), Роналду. Тренер — Карло Анчелотті.
«Атлетико»: Облак, Гуанфран, Міранда, Годін, Гамес, Тьягу (Гіменес, 85), Арда Туран, Коке, Сауль Ньїгес (Габі, 46), Грізманн (Рауль Гарсія, 65), Манджукич. Тренер — Дієго Сімеоне.
Вилучено Арда Турана, 76 (два попередження).
Рефері — Фелікс Бриг (Німеччина).
Мадрид. Стадіон «Сантьяго Бернабеу». 78 300 глядачів. 19 градусів.
До цього поєдинку «Атлетико» в нинішньому сезоні зустрічався з «Реалом» сім разів і не зазнав жодного поразки. Либонь, команда Дієго Сімеоне не забула прикрої невдачі в грі з «королівським клубом» у фіналі попередньої Ліги чемпіонів і мріяла взяти реванш, вибивши найлютішого суперника з боротьби.
Однак те, що відбувалося на полі, дуже нагадувало першу зустріч тижневої давнини. Це наводило на думку про овертайм. Суперники не соромилися за необхідності відверто грати на відбій, опікуючись насамперед про оборону власних воріт.
Ну а коли, мабуть, усі були впевнені в тому, що Бриг призначить додатковий час, «Реал» завдав переможного удару. Блискуче в цьому епізоді зіграв Роналду, який віддав таку передачу на Ернандеса, що промахнутися мексиканцеві було складніше, ніж забити.
Отже, лише з восьмої спроби «Реал» таки обіграв «Атлетико».