У найбільшому місті Туреччини Стамбулі поліція провела широкомасштабну антитерористичну операцію за підтримки спецпідрозділів і вертольотів. Як повідомляють турецькі ЗМІ, операція була спрямована проти активістів і бойовиків екстремістської партії «Революційний народний фронт звільнення». У її можливих офісах і місцях зустрічей активістів проводили обшуки та вилучення документів, жорстких дисків комп’ютерів.
Поліція не зробила жодних офіційних повідомлень про результати операції. Але ЗМІ пов’язують її проведення із захопленням у заручники 31 березня Мехмета Селіма Кіраза, який відповідав за розслідування причин смерті 15-річного підлітка Беркіна Ельвана, котрий став жертвою поліцейських. Нагадаємо, що Кіраз помер від одержаних ран під час штурму спецчастинами кабінету, де члени «Революційного народного фронту звільнення» тримали його кілька годин під дулами пістолетів. Пізніше бойовики цієї організації скоїли напад на поліцейську дільницю у Стамбулі, а дівчина-смертниця вчинила там вибух. Тоді загинув один поліцейський і кілька служителів правопорядку одержали поранення.
Ці теракти налякали мешканців і численних гостей Стамбула й кинули виклик турецькій владі. Журналісти припускають, що операції з нейтралізації дій бойовиків «Революційного народного фронту звільнення» триватимуть і надалі, щоби парламентські вибори в країні, які призначено на 7 червня, відбулися спокійно й без загрози  для життя населення.