Того вечора ми мали дві новини. І починаємо з радісної: дніпропетровський «Дніпро» у Києві здолав сильний бельгійський клуб «Брюгге» і продовжує рух до високої мети в престижному європейському турнірі.
Мирон Маркевич аж сяяв від щастя. Він був задоволений результатом і самовіддачею своїх футболістів, хвалив геть усіх. А надто Руслана Ротаня, котрий, на думку тренера, зіграв один із своїх найкращих поєдинків у кар’єрі. Дуже дякував Мирон Богданович своїм уболівальникам за підтримку. А особливо киянам, котрі прийшли на стадіон і гаряче підтримували «Дніпро». Це був насправді дванадцятий гравець дніпропетровської команди.
— На нас, у принципі, ніхто не ставив, — сказав Маркевич. — Навіть у груповому турнірі. Але ми якось пройшли всі етапи, і команда тепер у півфіналі. То дуже приємно.
Знаковим для нас став вихід Шахова. Добре, що ця заміна спрацювала. Ми здолали дуже дисципліновану команду, яка просто так нікому не програє. «Брюгге» у чемпіонаті Бельгії йде на першому місці. Тому грати проти нього складно. Я просив футболістів, щоб не бігли вперед, забувши про оборону. Найголовніше було терпляче чекати на свій момент, і він настав.
Отже, долю поєдинку вирішив красивий удар дугою Євгена Шахова. Сам футболіст так прокоментував той щасливий епізод на прохання кореспондента «Голосу України»:
— Маркевич перед моїм виходом сказав, щоб я загострив та освіжив гру і щоб я постарався забити, як це було з хорватським «Гайдуком». Так і склалося. Головне, що я вийшов і допоміг команді. Скажу відверто, що радість тепер переповнює. Щирі вітання не тільки Дніпропетровську, а й Києву. Дякуємо всім людям, які прийшли на «Олімпійський» і підтримали нас. А ми в свою чергу, сподіваюся, віддячили їм.

***

Тепер про прикре. У Флоренції вже перші хвилини стали для всіх нас інфарктними. Адже господарі, у стартовому складі яких ми не побачили жодного італійця, могли разів із п’ять забити. Динамівці притислися до своїх воріт і лише відбивалися. Натомість господарі діяли на високих швидкостях гостро, використовуючи свою високу технічну підготовленість.
Цей кошмар тривав протягом половини першого тайму. Потім наші наче відбилися, але перевести подих їм не дали, бо зненацька знову налетів вітер невдачі. Активний Гомес після прострілу Гоакіна таки забив. Але сталося це вже після того, як кияни залишилися в меншості.
У другому таймі мало що змінилося. Грати без одного футболіста проти відмінно налаштованих господарів важко. На останніх хвилинах динамівці навіть намагалися забити рятівний гол. Отже, вони розкрилися остаточно і... наразилися на гостру контратаку, котру ефектно завершив Варгас.
У цілому — заслужена перемога «Фіорентини», попри суперечливе видалення Ленса. Ми побачили знервованість у динамівській обороні, відсутність контролю м’яча й пресингу в середині поля, беззубість у нападі. Одне слово, «Динамо», на жаль, сходить із дистанції у поточному розіграші Ліги Європи на останньому її відрізку.
Звичайно, було б несправедливо забути про те, що кияни досить успішно грали, перед тим як зустрілися з «фіалками». Переконливо — в груповому турнірі, а потім здобули яскраві підсумкові перемоги над французьким «Генгамом» та англійським «Евертоном». Нам залишається сподіватися, що київське «Динамо» в наступному єврокубковому сезоні неодмінно зіграє ще сильніше й успішніше.

***

Учора в Ньоні (Швейцарія). Відбулося жеребкування півфінальних пар єврокубків. 
Ліга чемпіонів (матчі відбудуться 5/6 і 12/13 травня): «Барселона» (Іспанія) — «Баварія» (Німеччина, Мюнхен); «Ювентус» (Італія, Турин) — «Реал» (Іспанія, Мадрид).
Ліга Європи (7 і 14 травня): «Наполі» (Італія) — «Дніпро» (Україна, Дніпропетровськ); «Севілья» (Іспанія) — «Фіорентина» (Італія, Флоренція).

Євген Шахов (ліворуч) і Євген Коноплянка.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.